ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ FLAMENCO

To Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα με χαρά θα φιλοξενήσει ένα διήμερο σεμινάριο γνωριμίας με το Flamenco!

Σκοπός του σεμιναρίου είναι αρχικά η γνωριμία με την τέχνη του flamenco και στη συνέχεια η οργάνωση ενός τρίμηνου σεμιναρίου.

To Flamenco είναι ένα πλούσιο πολυπολιτισμικό μουσικό ιδίωμα που αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην νότα Ισπανία με κύριους φορείς και ερμηνευτές τους τσιγγάνους της Ανδαλουσίας και γενικότερα όμως πληθυσμιακές ομάδες που ανήκαν στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της Ανδαλουσίας. Στην παραδοσιακή του μορφή εκφράζεται κυρίως μέσα από την αλληλεπίδραση τραγουδιού, κιθάρας και χορού με το τραγούδι να παίζει τον κεντρικό ρόλο σε αυτό το τρίγωνο. Σε ένα εισαγωγικό μάθημα, ξεκινάμε με μια πρώτη επαφή με τα πιο απλά ρυθμικά μοτίβα και είδη τραγουδιού, με την τεχνική σώματος και χεριών και με την τεχνική του κρουστού μας οργάνου που είναι τα πόδια μας και εντέλει ολόκληρο το σώμα μας! Ο στόχος μας είναι μια πρώτη γνωριμία με την μουσική γλώσσα και την ιδιαίτερη κινησιολογική έκφραση του flamenco, που στην εξέλιξή της θα μας καταστήσει ικανούς να αρθρώσουμε τις πρώτες μας μουσικοχορευτικές φλαμενκοφράσεις μαζί με το τραγούδι και την κιθάρα.

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1 18:30-20:00  και το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 13:00-14:30 με κόστος συμμετοχής 35 ευρώ.

Εκπαιδευτής: ΚΙΟΡΠΕ ΣΟΦΙΑ

Βεβαίωση: Στο τέλος των σεμιναρίων και των εργαστηρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιαναρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Η Σοφία Κιορπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη .Είναι μουσικός και χορεύτρια Flamenco. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 5 στο φλάουτο με ράμφος οπού και πήρε το πτυχίο της σε ηλικία 17 ετών, συνέχισε τις σπουδές της για 2 χρόνια στις Βρυξέλλες στο Conservatoire Royal De Bruxelles στην τάξη του Frederic de Ros. Στην επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως καθηγήτρια φλάουτου με ράμφους στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά όπου απέσπασε τα πτυχία αρμονίας και αντίστιξης στην τάξη του κ. Κώστα Κεντρωτη. Σχεδόν παράλληλα άρχισε να ασχολείται με το flamenco και τελικά μετεγκαταστάθηκε στη Σεβίλλη όπου και διέμεινε για 7 χρόνια εναλλάσοντας την εκεί διαμονή της με την διαμονή της στη Θεσσαλονίκη οπού συνέχισε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε σχέση με τη μουσική και τον χορό. Χόρεψε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μουσικές σκηνές θέατρα και φεστιβάλ σε Ισπανία και Ελλάδα .Από το 2015 ασχολείται με την διδασκαλία του flamencο, Eίναι ιδρυτικό μέλος της flamenco ομάδας La Semilla,και το 2020 ανοίγει το δικό της studio flamenco La Semilla, χώρο συνάντησης διδασκαλίας και μετάδοσης του flamenco ,καθώς και εφαλτήριο για την διερεύνηση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων του flamenco,και της χρήσης του ως εργαλείο που συμβάλει καθοριστικά στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης μουσικής και κινητικής παιδείας.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τηλ.: 2310281840 / 6985840312 
Δ/νση: Ερμού 23, Θεσσαλονίκη (Κέντρο)
e-mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/interculturalcenter.bridge

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ / PRE-REGISTRATION

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / FULL NAME
(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο που σας ενδιαφέρει (πχ. ΙΣΠΑΝΙΚΑ Α1 ή ΓΑΛΛΙΚΑ Β2)
Fill in with the language and the level you are interested for (eg. Greek A2)
 
Συμπληρώνετε το τμήμα που έχετε επιλέξει από αυτά που αναγράφονται στη ανακοίνωση (πχ Πέμπτη 18:00-20:15)
Fill in the hours you are interested for as those written on the announcement (eg. Thursday 18:00-20:15)
Για επίπεδα εκτός των αρχαρίων συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο για το οποίο ενδιαφέρεστε και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (πχ Γαλλικά Β2)
For intermediate levels please in the language and the level you are interested for and we will contact you (eg. Greek B1)
Τerms of service
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.