ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ - ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

γαλλικά μαθηματα

Εξ αποστάσεως τμήματα Γαλλικής γλώσσας στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα - Οκτώβριος 2020.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 μήνες, σύνολο 40 διδακτικές ώρες.

Στα εξ αποστάσεως τμήματα το μάθημα πραγματοποιείται σε εικονική αίθουσα με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Καθηγητής/τρια και μαθητές έχουν πλήρη αλληλεπίδραση μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας ενώ ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξ αποστάσεως μαθήματος οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν την παράδοση και τις σημειώσεις του καθηγητή στον ψηφιακό πίνακα, όπως επίσης να διατυπώνουν απορίες και να συμμετέχουν στο μάθημα ακριβώς όπως σε μία φυσική τάξη. 
Ο καθηγητής παραδίδει το μάθημα online, ο σπουδαστής σημειώνει, συζητάει με τον καθηγητή και στο τέλος του μαθήματος το υλικό μαζί με ασκήσεις  αναρτιούνται στην εικονική τάξη. 
Τα μαθήματά μας γίνονται με έμπειρους καθηγητές (ζωντανά), μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας χωρίς την απαίτηση ιδιαίτερου εξοπλισμού από εσάς.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα χρειαστείτε μόνο:

  • Προσωπικό e-mail
  • Σύνδεση στο Internet
  • Υπολογιστή, tablet ή κινητό
  • Web κάμερα
  • Ακουστικά, μικρόφωνο.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα. (Σημείωση: Όσοι έχουν συμπληρώσει την Google φόρμα δεν χρειάζεται να ξανά συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα)

Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα τη γλώσσα, την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στη Γέφυρα η διδασκαλία μιας γλώσσας είναι η ταυτόχρονη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας όπου ομιλείται η γλώσσα.

Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρόγραμμα:​​​​​​​

1ο τμήμα ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30-12:45 (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 100€ για όλο το τετράμηνο σε 2 δόσεις των 50€ (Η 1η δόση με την εγγραφή)

Βεβαίωση: Στο τέλος των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων..

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Ερμού 23, Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

e-mail: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/interculturalcenter.bridge

Λίγα λόγια για την Γαλλική Γλώσσα

​​​​​​​

Στις μέρες μας, στην εποχή της διαπολιτισμικότητας, δεν αρκεί να μιλάμε για τη γνώση μίας μόνο ξένης γλώσσας. Η εκμάθηση γλωσσών είναι έννοια ταυτόσημη, με το άνοιγμα νέων δρόμων τόσο προσωπικών όσο και επαγγελματικών.


Η γαλλική γλώσσα αποτελεί μαζί με την αγγλική, τις μόνες γλώσσες που ομιλούνται και στις πέντε ηπείρους. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς κι εκθετικά.


Επιπλέον, τα γαλλικά θεωρούνται από πολλούς – και όχι άδικα – η γλώσσα του πολιτισμού, καθώς η εκμάθηση της συνοδεύεται από ένα πολιτιστικό ταξίδι στον κόσμο της μόδας, της γαστρονομίας, της αρχιτεκτονικής και της επιστήμης. Είναι η γλώσσα των μεγάλων φιλοσόφων της Νεότερης και Σύγχρονης Φιλοσοφίας (Descartes, Sartre, Derrida) και διακεκριμένων επιστημόνων ( Pierre et Marie Curie).


Μαθαίνοντας Γαλλικά, μαθαίνει κανείς να επιχειρηματολογεί και να παρουσιάζει κριτικά, διαφορετικές απόψεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον τομέα της πολιτικής και των διαπραγματεύσεων. Στον επαγγελματικό τομέα, η γνώση και κατάκτηση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, μιας και τα γαλλικά αποτελούν τη γλώσσα εργασίας πολλών διεθνών οργανισμών (όπως του ΟΗΕ, της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Ερυθρού Σταυρού) και αμέτρητων βιομηχανικών γιγάντων μιας και η Γαλλία αποτελεί παγκοσμίως την πέμπτη μεγαλύτερη εμπορική δύναμη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ / PRE-REGISTRATION

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / FULL NAME
(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο που σας ενδιαφέρει (πχ. ΙΣΠΑΝΙΚΑ Α1 ή ΓΑΛΛΙΚΑ Β2)
Fill in with the language and the level you are interested for (eg. Greek A2)
 
Συμπληρώνετε το τμήμα που έχετε επιλέξει από αυτά που αναγράφονται στη ανακοίνωση (πχ Πέμπτη 18:00-20:15)
Fill in the hours you are interested for as those written on the announcement (eg. Thursday 18:00-20:15)
Για επίπεδα εκτός των αρχαρίων συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο για το οποίο ενδιαφέρεστε και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (πχ Γαλλικά Β2)
For intermediate levels please in the language and the level you are interested for and we will contact you (eg. Greek B1)
Τerms of service
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.