ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ - ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ

Εξ αποστάσεως τμήματα Ρωσικής γλώσσας στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα - Οκτώβριος 2022.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 μήνες, σύνολο 40 διδακτικές ώρες.

Στα εξ αποστάσεως τμήματα το μάθημα πραγματοποιείται σε εικονική αίθουσα με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Καθηγητής/τρια και μαθητές έχουν πλήρη αλληλεπίδραση μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας ενώ ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξ αποστάσεως μαθήματος οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν την παράδοση και τις σημειώσεις του καθηγητή στον ψηφιακό πίνακα, όπως επίσης να διατυπώνουν απορίες και να συμμετέχουν στο μάθημα ακριβώς όπως σε μία φυσική τάξη. 

Ο καθηγητής παραδίδει το μάθημα online, ο σπουδαστής σημειώνει, συζητάει με τον καθηγητή και στο τέλος του μαθήματος το υλικό μαζί με ασκήσεις  αναρτιούνται στην εικονική τάξη. 

Τα μαθήματά μας γίνονται με έμπειρους καθηγητές (ζωντανά), μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας χωρίς την απαίτηση ιδιαίτερου εξοπλισμού από εσάς.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα χρειαστείτε μόνο:

  • Προσωπικό e-mail
  • Σύνδεση στο Internet
  • Υπολογιστή, tablet ή κινητό
  • Web κάμερα
  • Ακουστικά, μικρόφωνο.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα τη γλώσσα, την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στη Γέφυρα η διδασκαλία μιας γλώσσας είναι η ταυτόχρονη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας όπου ομιλείται η γλώσσα.

Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρόγραμμα:

Τμήματα αρχαρίων (Α1):

1ο τμήμα ΤΡΙΤΗ 18:00-20:15 (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)

2ο τμήμα ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00-13:15 (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Για πρόγραμμα και πληροφορίες προχωρημένων επιπέδων απευθυνθείτε στην γραμματεία του κέντρου μας.  

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 100€ για όλο το τετράμηνο σε 2 δόσεις των 50€ (Η 1η δόση με την εγγραφή)

Βεβαίωση: Στο τέλος των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων..

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τηλ.: 2310281840 / 6985840312 

Δ/νση: Ερμού 23, Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

e-mail: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/interculturalcenter.bridge

Η Ρωσική Γλώσσα

Η ρωσική είναι ανατολικοσλαβική γλώσσα και ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια  γλωσσών όπως και η ελληνική. Το αλφάβητο της είναι το κυριλλικό, που είναι βασισμένο κυρίως στο αρχαίο ελληνικό αλφάβητο και επινοήθηκε τον  9ο αιώνα  από τα δύο αδέρφια από την Θεσσαλονίκη τον Κύριλλο και  τον Μεθόδιο. Το  λεξιλόγιό της ρωσικής  παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνική ενώ η σύνταξη και η μορφολογία παρουσιάζει ομοιομορφία με την αρχαία ελληνική. Ως εκ τούτου οι Έλληνες σπουδαστές έχουν ομολογουμένως σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας. 
Η ρωσική  βρίσκεται στη πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά από την Κινέζικη, την Αγγλική, την Ινδική και την Ισπανική ,ομιλείται από περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο και αποτελεί μία από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες του Ο.Η.Ε. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Οι κοινές ρίζες με πολλές άλλες σλαβικές  γλώσσες, όπως ουκρανικά, πολωνικά, λευκορωσικά, σέρβικα και τσέχικα,  ανοίγει τον δρόμο για την μετέπειτα εκμάθηση και μελέτη αυτών των γλωσσών.
Η ρωσική γλώσσα είναι πλούσια, πολύμορφη, εκφραστική με μεγάλο λεξιλογικό απόθεμα και ανεπτυγμένα  εκφραστικά μέσα  που την  κάνουν  μία από τις πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου .Η εκμάθηση της ρωσικής  μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, που θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για ένα ξεχωριστό  ταξίδι σε αυτήν την όμορφη γλώσσα . Πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι και συγγραφείς, όπως ο Τολστόι,ο Πούσκιν,ο Τσέχωφ, ο Μαγιακόφσκι και ο Ντοστογιέφσκι έγραψαν σε αυτή τη γλώσσα τα διάσημα σε παγκόσμιο επίπεδο έργα και αριστουργήματα, η ανάγνωση των οποίων σε πρωτότυπο αξίζει πολλά.

«Η ελληνική γλώσσα χάρισε στη σλαβική τους νόμους της δικής της καλομελετημένης γραμματικής, τους θαυμάσιους τρόπους της, τη μεγαλόπρεπη ροή του λόγου, με άλλα λόγια, την υιοθέτησε απαλλάσσοντάς την έτσι από τις αργές  χρονοβόρες βελτιώσεις».
Α.Σ. ΠΟΥΣΚΙΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ / PRE-REGISTRATION

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / FULL NAME
(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο που σας ενδιαφέρει (πχ. ΙΣΠΑΝΙΚΑ Α1 ή ΓΑΛΛΙΚΑ Β2)
Fill in with the language and the level you are interested for (eg. Greek A2)
 
Συμπληρώνετε το τμήμα που έχετε επιλέξει από αυτά που αναγράφονται στη ανακοίνωση (πχ Πέμπτη 18:00-20:15)
Fill in the hours you are interested for as those written on the announcement (eg. Thursday 18:00-20:15)
Για επίπεδα εκτός των αρχαρίων συμπληρώνετε την γλώσσα και το επίπεδο για το οποίο ενδιαφέρεστε και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (πχ Γαλλικά Β2)
For intermediate levels please in the language and the level you are interested for and we will contact you (eg. Greek B1)
Τerms of service
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.
ΣΥΜΦΩΝΩ να κρατήσει το Διαπολιτισμικό Κέντρο ΓΕΦΥΡΑ τα παραπάνω στοιχεία μου, προκειμένου να επικοινωνεί μαζί μου. 

I consent to use my contact information in order to contact me.